Dagje uit

Met het gezin naar de dierentuin, een middag paintballen met vrienden of naar het theater met je geliefde... De mogelijkheden voor een dagje uit zijn eindeloos!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
9 aanbiedingen
‘Moeten we vaker doen’, is meestal de conclusie na een gezellig uitstapje met vrienden, familie of je geliefde. En waarom ook niet? Dagjes uit zijn reuzegezellig en leveren bovendien mooie herinneringen op!

Ga je voor een romantische rondvaart of een luxe driegangendiner met je partner, of houden jullie meer van kunst en cultuur en bezoek je daarom liever een museum of een bijzondere galerie? Wat je ook gaat doen, de tijd die je samen spendeert zal ongetwijfeld jullie band versterken! Ook de kinderen kun je uiteraard blij maken met een leuk uitstapje. Verras ze in het weekend of tijdens de vakantie bijvoorbeeld met een spontaan bezoek aan een pretpark of speelhal! Wedden dat ze de tijd van hun leven hebben? Wil je er een wat educatiever uitje van maken? Dan is de dierentuin een leuk en leerzaam alternatief. Daarnaast zijn er in Nederland natuurlijk ook diverse musea die een speciaal kinderprogramma hebben of zelfs helemaal gericht zijn op de ‘jonge ontdekkers’.

En hoe zit het eigenlijk met je vriendengroep? Is het niet alweer véél te lang geleden dat jullie met z’n allen iets leuks hebben ondernomen? In alle drukte van werk, school of relaties schiet een uitje er misschien snel bij in, en dat is zonde. Want vriendschappen moet je natuurlijk wel een beetje onderhouden. Hoogste tijd dus voor een leuke activiteit! Wat dacht je van een potje paintball, een dagje indoorskiën of een spannend klimparcours? Bij de meiden valt een dagje winkelen of een ontspannen saunasessie ook vaak goed in de smaak. Op TravelBird vind je op dit gebied diverse inspirerende aanbiedingen! De dag sluit je uiteraard af met een drankje of een lekker hapje eten buiten de deur!

Op naar de dierentuin!

Want wie gaat er nou niet graag op ontdekkingstocht in de adembenemende wereld van dier en natuur?

Hoor de leeuwen brullen, aanschouw de gekke capriolen van de apen en zie hoe een pasgeboren giraffe zijn eerste wankele stappen zet. Jong of oud... Iedereen kijkt zijn ogen uit in de dierentuin!

Door de vaak goed nagebootste leefomgeving van de verschillende diersoorten wordt de ervaring compleet. De tropische planten, het geluid van bontgekleurde vogels en ruisende watervallen… Even lijkt het alsof je écht in de jungle bent! Niet alleen is dit aangenaam voor de dieren, het is ook erg leerzaam voor de bezoeker. Kinderen kunnen zelf op ontdekkingstocht gaan en leren waar de verschillende reptielen, vissen en zoogdieren vandaan komen, wat ze het liefste eten en hoe ze zich vaak slim kunnen verdedigen. Wist je bijvoorbeeld dat zeesterren roofdieren zijn en dat flamingo’s hun roze kleur danken aan een kleurstof in hun dieet van algen en schaaldieren? Weer wat geleerd!

Natuurlijk draait een dag dierentuin om de dieren, maar er is meer te doen! Kinderen kunnen bijvoorbeeld lekker zelf ‘de beest’ uithangen in de speeltuin, en nadien? Dan is het bijkomen met een heerlijk ijsje in de hand, terwijl in kaart wordt gebracht welke dieren er nog niet zijn gezien. En als de kinderen alweer enthousiast richting het olifantenverblijf hollen, genieten de ouders nog even van een welverdiend kopje koffie in het parkrestaurant.

Cultuur snuiven

Van prachtige architectuur en gekke lokale tradities tot aan indrukwekkende musea en spectaculaire theatervoorstellingen… Cultuur vind je overal om je heen en verrijkt je!

Ons land barst van de kunst en cultuur, en hoewel sommigen het wel denken hoeft dit écht niet saai te zijn!

Cultuur is namelijk zo’n breed begrip dat er voor ieder wel wat wils is. Hou je er bijvoorbeeld van om de sfeer van een - voor jou nog onbekende - stad te proeven, dan ben je al best cultureel bezig! De letterlijke, en ruimste, betekenis van cultuur is namelijk: ’alles wat door menselijk handelen is gemaakt, oftewel alles behalve de ongerepte natuur.’ En dat is nogal wat.

Denk bijvoorbeeld aan prachtige dans- of theatervoorstellingen waarvoor maandenlang is gerepeteerd. Of hou je meer van een avondje lachen tijdens een cabaretvoorstelling of een komedie in de bioscoop? Natuurlijk vallen onder cultuur ook de vele musea die Nederland rijk is. Volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn dat er wel meer dan 900!

Duik in de historie van ons land en ontdek oude ambachten, arbeidershuisjes en klederdrachten in het Openluchtmuseum in Arnhem of bewonder unieke (stoom)treinen in het Utrechtse Spoorwegmuseum. Voor een interactieve en leerzame dag reis je af naar NEMO in Amsterdam, en nu je daar toch bent mag een bezoek aan het wereldberoemde Rijksmuseum ook niet uitblijven.

Haal het kind in jezelf naar boven!

Zo hard als je kan gillen in de achtbaan, lekker snoepen van een suikerspin of vliegen in de zweefmolen. Een dagje naar het pretpark haalt het kind in je naar boven!

Het geratel van spannende achtbanen, het gespetter bij de wildwaterbaan en het gegil en gelach in de zweefmolen... In het pretpark kom je ogen en oren tekort!

Voor een dag vol sensatie en adrenaline ben je bij een attractiepark aan het juiste adres. Overwin je angsten en stap in een spectaculaire achtbaan of een torenhoge zweefmolen. Doe het liever wat rustiger aan? Kies dan voor een spetterende waterattractie, de draaimolen óf zoek je weg door het eindeloze doolhof. Van al het lopen, de spanning, het lachen en het gillen krijg je natuurlijk trek. Hoogste tijd voor een lekker bakje patat of een ijsco! Maar zorg ervoor dat je niet misselijk wordt, want er wachten nog megaveel attracties op je! Een dagje uit was nog nooit zo geslaagd!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter