Fietsvakantie

Fietsvakantie, omdat wij Nederlanders nu eenmaal dol zijn op fietsen... Pak die fonkelende tweewieler en maak er met TravelBird een sportieve vakantie van!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
7 aanbiedingen
Pomp de banden nog even goed op, smeer de ketting en vul je bidon… De reis begint zodra je op de fiets stapt. Het begin van één groot avontuur!

Want wat is er avontuurlijker dan een vakantie op de fiets? In 2014 ondernamen 1,5 miljoen Nederlanders een fietsvakantie. Wij Nederlanders zijn dus echte fietsfanaten! Groot voordeel van een vakantie met de fiets is dat je de omgeving echt beleeft. Niet alleen zie je veel meer onderweg, je ruikt de omgeving en proeft de sfeer. Terwijl je aan het fietsen bent passeer je de leukste plekken die je op de snelweg niet was tegengekomen. Zo nu en dan stop je bij een leuk terras, koopt een kaasje bij een kaasboerderij of proeft een wijntje bij een wijngaard. Tjah, je bent tenslotte op de fiets! En niet alleen verdiep je je veel meer in een bepaalde regio. Een vakantie op de fiets is ook gezond én geeft je dat echte gevoel van vrijheid!

Voorbereiden van je vakantie op de fiets

Wat voor voorbereidingen tref je eigenlijk voor je vakantie op de tweewieler?

Of je nou langs de kust van Spanje fietst, door heuvelachtig Limburg of pittige klimmen te verduren krijgt in de Franse Alpen... Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij hebben enkele tips om je reis zo comfortabel mogelijk te maken.

Niet onbelangrijk: je bagage! Hoe neem je die mee? Dat kan door een rugtas te gebruiken maar veel handiger en efficiënter is een fietstas. Dankzij fietstassen is het veel gemakkelijker om voorwerpen mee op fietsreis te nemen. Dubbele waterdichte fietstassen zijn de meest gekozen optie. Verdeel het gewicht goed over beide fietstassen, zodat je de ideale balans houdt. Dankzij een fietstas laat je bovendien je rug onbelast. Want ook dat kleine beetje energie dat je daarmee bespaart is natuurlijk mooi meegenomen! Liever helemaal geen bagage meenemen op je fiets? TravelBird biedt geregeld aanbiedingen mét bagagetransfer. Je bagage wordt dan per busje of auto van hotel naar hotel gebracht. Wedden dat je die extra kilootjes niet zal missen wanneer je een stuk tegenwind trotseert?

Naast het regelen van het vervoer voor je bagage is het uitzoeken van geschikte fietskleding ook aan te raden. Zorg in ieder geval voor een fietsbroek en fietsshirt. Passende en vooral ademende kleding zorgt ervoor dat je comfortabel op je fiets zit, je temperatuur op peil blijft én natuurlijk uiteindelijk dat je meer meters kunt maken! Stel ook van te voren je fiets goed af, zodat je een goede houding aanhoudt. Het lijkt misschien comfortabel, maar het beste is om niet te veel rechtop te zitten. Met een meer sportievere houding maak je makkelijk meer kilometers. Je vangt minder wind en bespaart jezelf flink wat energie. Omdat je met een sportieve houding meer op je handen steunt, zijn fietshandschoenen trouwens geen overbodige luxe. En denk - niet geheel onbelangrijk - ook aan een poncho of andere regenkleding zodat je ook een bui onderweg zonder moeite aankan!

De route bepalen

Wat wordt het start- en eindpunt, waar slaap je onderweg en wat wil je allemaal zien en doen?

Wat dacht je van een paar dagen Veluwe met fietshuur, een heuse fietstour langs Duitse rivieren of een week met de e-bike door Oostenrijk? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wanneer fietshuur is inbegrepen, maar de route nog niet is uitgestippeld, kun je je fantasie de vrije loop laten. Pak de kaart erbij en bedenk hoe ver je wil fietsen en wat je onderweg allemaal wil zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een museum? Of plan een stop bij een leuk restaurant voor een welverdiende versnapering. In sommige gevallen krijg je bij het hotel leuke fiets- en wandelroutes cadeau, zo kun je gemakkelijk een reeds uitgestippeld pad kiezen.

Kies je voor een van de georganiseerde fietsvakanties, dan is de route met zorg voor jou bedacht. Je vakantie begint op een bepaald punt en dagelijks leg je een aantal kilometers af om naar je volgende slaapplaats te komen. Over je bagage hoef je je gelukkig niet druk te maken, die wordt veilig getransporteerd! Eenmaal aangekomen in je volgende hotel, heb je dat diner meer dan verdiend en slaap je als een roos door alle beweging en frisse buitenlucht. Klinkt heerlijk, nietwaar?

Voordelen en tips

Gezond én voordelig, wat wil je nog meer?

Dagelijks verbrand je op een fietsvakantie de nodige calorieën, waardoor die Franse kaasjes, glaasjes wijn en zoete taartjes - die een vakantie nu juist zo plezierig maken - niet aan de heupen blijven plakken. Mooi meegenomen dus!

Niet alleen is de beweging goed voor je figuur, je werkt ook aan je conditie en traint tegelijk je spieren. Bovendien werkt het ritmische trappen in de frisse buitenlucht stressverminderend. Maar een fietsvakantie is niet alleen een gezonde vakantie, het is ook nog eens een goedkope vorm van vakantie. Hoge reiskosten vermijd je, je geeft immers niets uit aan benzine of dure tickets. Niet gek dus dat wij Nederlanders in grote getale voor de fietsvakantie kiezen!

Tot slot willen we graag nog benadrukken dat fietsreizen niet alleen zijn weggelegd voor de fittere mens onder ons. Voor degene die wel een duwtje in de rug kan gebruiken, is er namelijk de elektronische fiets, ofwel e-bike, een fiets met een motortje die je ondersteunt tijdens het fietsen. Zo bereik je moeiteloos de top van de berg én spaar je je krachten om extra te kunnen genieten van het uitzicht. Fietsen was nog nooit zo leuk!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter