78 aanbiedingen

Fly-Drive

Comfortabel reizen per vliegtuig én zelf op avontuur met de auto: een fly-drive is dé manier om kennis te maken met je favoriete eiland, streek of land!
Geselecteerde filters:
78 aanbiedingen
Filters Verwijder

Vlieg je vakantie op een comfortabele en snelle manier tegemoet en ga bij aankomst met de auto op avontuur op je vakantiebestemming. Bekende hoogtepunten, maar ook onontdekte pareltjes... Je hoeft er niets van te missen!

'Fasten your seatbelt' is iets wat we in het vliegtuig horen, maar deze vakantie staat de uitspraak centraal. Wanneer je uit het vliegtuig stapt en je koffers van de bagageband hebt gehaald, is het namelijk tijd om je extra reisgezelschap op te halen. En wat voor één, namelijk je huurauto. Hét vervoersmiddel waar je de komende periode - op je eigen gemak - je vakantiebestemming mee ontdekt.

Koffers inladen maar! Maar wie kruipt er achter het stuur? Uit onderzoek onder 1000 Europese reizigers blijkt dat de mannen en vrouwen het aardig eens zijn met elkaar als het aankomt op deze vraag. 80% van de mannen wil graag zelf rijden. 68% van de vrouwen stemt daar mee in en neemt liever plaats op de bijrijdersstoel dan achter het stuur.

Voorbereiden van je vakantie

Wil je het maximale uit je vakantie halen dan heeft TravelBird enkele tips voor je.

Kies je voor een fly-drive reis, dan scheelt dit je een hoop tijd met het voorbereiden van je vakantie. Je hotels, vliegreis en auto zijn tenslotte al voor je geregeld! Maar wat kun je zelf nog doen ter voorbereiding op een perfecte vakantie?

Natuurlijk is de rode lijn van je reis al bepaald, maar het leuke van een fly-drive is juist dat je zelf bepaalt hoe de reis tussen je hotels verloopt. Door kleine pittoreske straatjes, langs echte highlights van een regio tot restaurants waar je graag voor omrijdt. Je kiest zelf wat je wilt zien en dat bezorgt je dat échte vrijheidsgevoel! Kun je niet wachten tot de reis kan beginnen en wil je alvast wat vakantievoorpret beleven? Dan kun je alvast een lijstje maken met bezienswaardigheden die je sowieso wilt bezoeken tijdens je vakantie.

Je kunt je favoriete plaatsen uitstippelen op de kaart, maar veel handiger is natuurlijk om een navigatiesysteem te gebruiken tijdens je vakantie. Neem je je navigatiesysteem mee? Controleer van te voren of het land van bestemming in het landenpakket zit. Heb je geen navigatiesysteem tot je beschikking? Dan kun je ook je smartphone gebruiken. Download wel van te voren even een navigatie-app die ook over de mogelijkheid beschikt om de kaarten op je telefoon te installeren, zodat je ze offline kunt gebruiken en je geen hoge telefoonrekening te wachten staat bij thuiskomst. Vergeet dan trouwens ook je autolader niet, want een telefoon die na een uurtje rijden uitvalt in de middle of nowhere is natuurlijk niet de bedoeling. Ben je niet in het bezit van een navigatiesysteem of gewoon niet zo technisch aangelegd om je smartphone in te zetten als wegwijzer? Geen ramp, vaak biedt het autoverhuurbedrijf de mogelijkheid om een navigatiesysteem te huren.

Fly-drive met de kinderen

Papa en mama voorin en de kinderen op de achterbank. Luid meezingen op jullie favoriete muziek en ondertussen jullie vakantiebestemming doorkruisen en genieten van de mooiste landschappen.

Dat het super gezellig is om met het hele gezin in de auto op pad te gaan, staat voorop. Om de goede sfeer er - ook na flink wat kilometers rijden - in te houden, hebben we enkele tips om de reis met kinderen sowieso tot een succes te maken!

Gemiddeld rijden we zo'n 3,2 uur per dag met de huurauto. Maar afhankelijk van het land waar jullie vakantie vieren, kan het aantal uren in de auto natuurlijk flink oplopen. Wil je het ook dan gezellig houden in de auto, dan kan een goede voorbereiding een wereld van verschil maken. Zorg bijvoorbeeld voor genoeg vermaak. Dat kan in de vorm van kleurboeken, spelletjes tot een tablet met films (met koptelefoon). Gezellig samen onderweg een spelletje spelen is misschien nog wel veel leuker. Wat dacht je van 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' of 'ik ga op reis en ik neem mee'?

Vergeet bovendien geen lekkere versnaperingen voor onderweg. Want alleen een zakje autodrop volstaat natuurlijk niet tijdens een autorit van een paar uur. Ga je in de zomer op vakantie? Dan kan het heerlijk zijn om een zonnescherm achter in de auto te hebben. Een kussensloop tussen de ramen klemmen is zó ouderwets en bovendien helemaal niet efficiënt als de auto al over airconditioning beschikt.

Bestemming van je vakantie

Is het rijden over Route 66 je droom of heb je altijd al die culinaire wijnroute door Italië willen afleggen?

Europa is een snoeppot vol bestemmingen. En omdat je het eerste deel van je reis per vliegtuig aflegt, zijn ook bestemmingen buiten Europa perfect voor een fly-drive vakantie!

Spanje, Portugal, Italië en Kroatië zijn populair om met een huurauto te verkennen. Het zijn stuk voor stuk landen die net iets te ver zijn om vanuit Nederland naartoe te rijden, maar zijn daarentegen dankzij hun gevarieerde landschappen en goede infrastructuur ideaal om per auto te doorkruisen! Ga je liever wat verder weg? 'Head out on the highway, looking for adventure' in de VS, langs safariparken rijden in Afrika of natuurparken doorkruisen in Canada. Het zijn geliefde bestemmingen voor een autovakantie. Kiezen wordt nog lastig, maar een ding is zeker: met dit type vakantie ga je onbezorgd op avontuur! Let je wel op of je links of rechts moet rijden?

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter
Minimale bedrag = € 100,- excl. boekingskosten