1 aanbieding

Hotel Milaan

Wil jij binnenkort naar de bruisende stad van de mode? Bij TravelBird ben je bij het juist adres om het perfecte hotel Milaan te vinden.
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Het hotel in Milaan waarin jij verblijft kan je tripje aan de stad maken of kraken, daarom is het belangrijk dat je een goede keuze maakt.

Wanneer je voor een stedentrip Milaan kiest of dat je er bent om andere redenen, heb je een goede nachtrust nodig. De stad zit vol prachtige bezienswaardigheden, leuke uitgaansmogelijkheden en oneindig veel bekende winkels. Vandaar dat de nadruk nog maar eens gelegd mag worden op het feit dat een goede nachtrust van groot belang is in deze modestad. Een belangrijk keuze die dus gemaakt dient te worden is of je een hotel in het bruisende centrum wilt of dat je beter slaapt iets buiten het centrum.

Niet alleen moet jouw hotel in Milaan jou een heerlijke nachtrust bieden, het is ook wel heel fijn als het hotel gunstig gelegen ligt. Wil jij je bed zo het Piazza del Duomo oprollen vanuit je bed? Dan is een hotel in het centrum de beste keuze. Verder zijn de opties eindeloos, knus of ruim, modern of ouderwets en ook voor de stellen die op zoek zijn naar romantiek zijn er weer enorm romantische alternatieven. Wat je wensen dus ook zijn, via TravelBird vind je een hotel in Milaan dat er perfect bij aansluit en ben jij helemaal klaar voor je bezoek aan deze prachtige modestad.

Wat zijn de leukste buurten van Milaan?

Belangrijk aan jouw hotel in Milaan is dat het in een leuke buurt staat, maar wat zijn nou de leukste buurten van deze modestad?

Het hartje van Milaan, het centrum van de stad bevindt zich natuurlijk rondom de Duomo en het bijbehorende Piazza del Duomo. Het centrum is enorm populair door de fantastische historische monumenten, heerlijke restaurants, gezellig kroegjes en natuurlijk de eindeloze shopmogelijkheden. Zo’n beetje elk gerespecteerde winkelketen kan je hier vinden en daarmee is het centrum helemaal voorbereid op al jouw shopwensen. Een winkel die je eigenlijk niet mag overslaan is Rinascente, een gigantisch warenhuis waar je ook heerlijk voedsel kan scoren.

Naast het centrum vind je het gezellige Brera, dat vroeger de kunstenaarswijk van Milaan was. Tegenwoordig is het een bruisende, hippe en jonge buurt waar gezelligheid geen tijd kent. De prachtig oude huizen en gezellig straatjes ademen historie. Deze straten zijn gevuld met schattige boetiekjes, leuke koffiehuisjes, kunstwinkels en designshops. In Brera zal je jezelf in ieder geval geen moment vervelen en zodra de avond valt ontdek je dat het er nog gezelliger is dan je in eerste instantie dacht. Je zult je er geen moment niet welkom voelen, want Milaan is een van de meest gastvrije steden ter wereld en deze buurt representeert dat prachtig!

Navigli zou je op een bepaalde manier wel een beetje als ‘klein Amsterdam’ kunnen zien, door de grachten van de buurt. Tevens is het een van de gezelligste buurten van de stad, mede dankzij haar leuke kunstboetiekjes en kunstenaarscafés. Overdag wordt er veel geshopt en verwelkomen de gezellige restaurantjes je voor een heerlijke lunch. Wanneer het donker begint te worden gaat de muziek aan en vloeien de drankjes rijkelijk, het blijft hier dan nog lang knus en gezellig. Handig dus als jouw hotel in Milaan hier dichtbij ligt, dan kom je zelfs in de late uurtjes makkelijk thuis.

De wijk Sant’Ambrogio is een stuk rustiger dan wat je van Milaan gewend bent en je ziet hier dan ook weinig terrasjes. Dat gebrek aan terrassen wordt fantastisch gecompenseerd door de vele gezellig kroegen, cafés en restaurants, al zijn deze soms wel een beetje verstopt. Verder is deze buurt rijk aan prachtige gebouwen zoals de Basilica di Sant’Ambrogio en het klooster van de buurt waarin tegenwoordig een universiteit gehuisvest is. Deze buurt leent zich perfect om even op adem te komen van de drukte en toch een fantastische tijd te hebben.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Milaan?

Belangrijk aan jouw hotel in Milaan is dat je binnen no-time bij de mooiste bezienswaardigheden om de hoek staat!

Het meest iconische monumenten van Milaan is natuurlijk haar Dom, de Duomo Santa Maria Nascente. Aan de prachtige kathedraal is maar liefst van de veertiende tot de twintigste eeuw gewerkt en ieder detail is prachtig afgewerkt. Het is een van de grootste en een van de mooiste rooms-katholieke kathedralen ter wereld. Je kan haar ook beklimmen en dit geeft een prachtig vergezicht over het centrum van Milaan. Het is overigens geen overbodige luxe om je tickets voor het bezoeken van de kathedraal van tevoren te bestellen, zo sla je de enorme wachtrijen over!

Vlakbij het plein van de Duomo vind je een prachtige passage die het plein van de Duomo met Piazza della Scala verbindt. In deze passage zitten de meest bekende winkelketens een vestiging en je kan er dan ook fantastisch shoppen. Maar het is ook meer dan een bezoek waard puur voor het uitzicht, de passage is overdekt met een gigantische glazen koepel waardoor er veel licht op een mooie manier binnenvalt. Woorden schieten eigenlijk tekort om te beschrijven hoe mooi het is, ga het daarom maar snel zelf aanschouwen!

Een ander wereldberoemd monument in Milaan is Castello Sforzesco, zo mooi als de naam is het kasteel ook. Samen met haar prachtige fontein zorgt dit kasteel voor een reis terug in de tijd. Het is tot de nok toe gevuld met prachtige kunstwerken en meubelen waarvan sommige wel tot zes eeuwen teruggaan. Als je jouw bezoek goed timed, vindt er misschien wel een concert of tentoonstelling plaats! Ook huisvest het kasteel een archeologisch museum, dat absoluut het bezoeken waard is.

Milaan beschikt natuurlijk over nog veel meer fantastische bezienswaardigheden, teveel om over te schrijven… De beste manier om alles te zien is om er gewoon naartoe te gaan! Voor de voetballiefhebbers mist er natuurlijk nog wel een essentieel gebouw in deze lijst, het San Siro. De thuisbasis van de twee topclubs uit Milaan, Inter Milan en AC Milan en mede daardoor is er bijna elk weekend wel een wedstrijd in het stadion, dus snel kijken of je daar kaartjes voor kunt scoren! Mocht dat niet lukken, niet getreurd. Je kan ook een tour door het stadion en het bijbehorende museum doen. Een kampioenswedstrijd zal er trouwens voorlopig niet in zitten, het is al zes jaar Juventus dat er met de kampioensschaal van door gaat. Dus voor een kampioenswedstrijd kan je beter een hotel Turijn boeken.

De Italiaanse cuisine

Bij jouw bezoek aan Milaan hoort natuurlijk ook fantastisch lokaal voedsel. Welke gerechten mag je echt niet overslaan?

Uiteraard barst het in België van Italiaanse restaurants en kunnen we zelf zo’n beetje elk typisch Italiaans recept op tafel toveren. Van lasagne en pasta tot pizza en focaccia. Maar de Italiaanse keuken is veel diverser dan dat en bovendien heeft Milaan ook nog haar eigen lokale specialiteiten! Uiteraard met een lekkere aperitivo erbij...

In Milaan kunnen ze fantastisch koken en dat laten ze zien met tal van heerlijke en diverse recepten. Stamppotjes en stoofpotjes zijn populair in Milaan, zoals Büseca en Cassöla. Büseca is een stamppot met boter, tomaten, snert en boontjes en Cassöla een stoofpot met veel vlees en groenten. Kalfsvlees is ook populair in de modestad, zo zijn ze er fan van Cotoletta (brood met gebrand kalfsvlees) en Ossobuco (gestoofde kalfsschenkels). Verder heeft Milaan haar eigen risotto, risotto alla Milanese. Deze risotto wordt bereid met ui en witte wijn. De Milanese keuken is een leuke stop tijdens een tour langs de volledige Italiaanse keuken, gecombineerd met bijvoorbeeld een rondreis Italië.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter