3 aanbiedingen

Hotel Rome

Ben je op zoek naar een prachtig verblijf in de cultuurrijke hoofdstad van Italië? De mooiste hotels in Rome boek je met TravelBird!
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

Vanuit de mooiste hotels in Rome ontdek je de meest unieke en iconische plekken van de Italiaanse hoofdstad!

Het schitterende Rome ligt ongeveer in het midden van de laars van italië. In de hoofdstad ga je volop genieten van de rijke historie, de culturele gebouwen en de wondermooie architectuur. Volgens de EU-cijfers groeit de Italiaanse toerismesector gestaag. In 2017 zijn er circa 131 miljoen overnachtingen geboekt in het Zuid-Europese land. De toename in het aantal toeristen heeft ervoor gezorgd dat de bezettingsgraad van de hotels in Rome continu oploopt. In 2014 was dit namelijk nog 67%, maar in 2017 is dit gestegen naar 70%. Statista voorspelt bovendien dat de bezettingsgraad de komende jaren blijft toenemen. De positieve tendens zorgt er eveneens voor dat veel bedrijven nieuwe investeringen maken in het aanbod van hotels. Zo komen er naar verwachting 1450 extra hotelkamers bij in 2018. Met jaarlijkse evenementen zoals de kerstmarkt en de marathon is Rome zijn er nog is extra redenen om de prachtige hoofdstad te ontdekken!

In de diverse en gezellige buurten van Rome ontdek je bovendien waarom de hoofdstad van Italië in de top 100 Meest Gastvrije Steden staat. De inwoners van de verschillende wijken zijn namelijk buitengewoon sympathiek in hun omgang met toeristen. Rome scoort een ruime 8 uit 10 voor gastvrijheid voor toeristen en dat is natuurlijk iets wat je graag hoort als reiziger. Maar in welke buurt vind je jouw droomhotel in Rome? Voor het uitgaansleven kies je bijvoorbeeld voor Trastavere, terwijl je voor historische bezienswaardigheden in Monti beter op je plek bent. Ook de wijken Navona, Aurelio, Prati en Borgo Pio hebben allemaal een eigen unieke aantrekkingskracht. Aan culturele trekpleisters kom je in Rome in ieder geval niet te kort. De adembenemende Vaticaanstad, het sfeervolle Piazza Navona, het fabuleuze Pantheon, het fascinerende Apothekersmuseum, het befaamde Colosseum… Rome heeft genoeg verrassingen voor je in petto!

Leuke buurten

In Rome vind je ontzettend veel diversiteit in de wijken!

De hotels in Rome liggen allemaal zeer verspreid over de stad en je hebt ontzettend veel keus voor een leuke buurt. Kies je bijvoorbeeld voor het charmante Trastevere of verblijf je liever in het modieuze Monti?

Aan de westkant van de rivier de Tiber en ten zuiden van Vaticaanstad vind je de sfeervolle volkswijk Trastevere. De buurt voelt meer als een groot dorp te midden van een stad. Als je door Trastevere loopt raak je meteen onder de indruk van de charmante steegjes en de middeleeuwse huizen. In de ochtend is het in deze buurt nog heel rustig, maar de wijk wordt met het uur steeds levendiger. Gedurende de middag zoeken veel inwoners van Trastevere een knus restaurant of gezellig trattoria op om de dag goed te beginnen. Na een heerlijke maaltijd kun je vervolgens de vele trekpleisters van de wijk ontdekken. Begin bijvoorbeeld met het fascinerende Museo di Roma, waar je prachtige exposities van prenten, schilderijen en tekeningen kunt aanschouwen. Bezoek hierna het Apothekersmuseum om meer te leren over de interessante en 17e-eeuwse instrumenten die in Rome werden gebruikt voor geneeskunde. Waai tot slot even uit in het schitterende groene park Borgo. Een heerlijke wandeling door het groene gebied geeft je weer frisse energie om de dag voort te zetten. In de avond verandert Trastevere in een bruisende uitgaanswijk. Ga op stap in de Romeinse buurt en maak er een onvergetelijke dag van!

Een andere leuke wijk in Rome is Monti. Vanuit deze buurt kun je gemakkelijk het Colosseum bezoeken. Het gigantische amfitheater staat op de lijst van De Meest Geïnstagramde Toeristische Attracties ter wereld met meer dan 1,7 miljoen hashtags. Daarmee staat het indrukwekkende monument hoger op de rangschikking dan bijvoorbeeld de Empire State Building, De Chinese Muur en Taj Mahal. Het Colosseum is dus makkelijk te vinden vanuit Monti, maar wat valt er nog meer te doen in de buurt? De grootste wijk van Rome is een winkelwalhalla! Je vindt hier talloze originele designerboetieks, fantastische antiekzaken en sublieme kledingateliers. Het is niet voor niets dat Monti gezien wordt als de meest hippe en trendy buurt in de Italiaanse hoofdstad. Vanuit de hotels in Rome die zich in deze buurt bevinden, kun je gemakkelijk de ruïnes van het eeuwenoude Forum Romanum verkennen. Neem vervolgens een kijkje in het fabelachtige Domus Aurea van Nero paleis en bezoek tot slot de oudste pauselijke basiliek Sint-Jan van Lateranen.

Nog meer bezienswaardigheden en wijken

Je hebt voldoende keuze om de ideale locatie uit te kiezen voor jouw verblijf in Rome!

Buiten de wijken Trastevere en Monti zijn nog veel andere leuke wijken met een legio aan bezienswaardigheden. Navona, Aurelio, Prati, Borgo Pio… Waar verblijf jij in Rome?

Als je direct in contact wil komen met de lokale bevolking van Rome, dan is het aan te raden om op het Piazza Navona en het Campo de’ Fiori af te lopen. Dit is namelijk bij uitstek de plek waar je de Italiaanse sfeer kunt beproeven. De pleinen stromen rond zes uur in de ochtend vol met kooplieden. Vanuit de marktkraampjes hoor je de vrolijke en luidkeelse standwerkers hun vis, fruit en groente aanprijzen in de prachtige Italiaanse taal. Een stukje ten oosten van de pleinen ligt het adembenemende Pantheon. Een bezoek aan de schitterende tempel van de Romeinse goden is fenomenaal! De inwoners van de stad zijn er trots op dat het bouwwerk uit de Romeinse tijd zó goed bewaard is gebleven. Wil je dichtbij de pleinen en het Pantheon wakker worden? Kijk dan naar de sublieme hotels in Rome in de historische buurt Navona! Veel toeristen beschrijven de buurt bovendien als intiem en idyllisch. Navona heeft er mede voor gezorgd dat Rome heel goed scoort op het gebied van geïnspireerde romantiek op de ranglijst van De Meest Inspirerende Steden in 2016!

Waar je natuurlijk ook geweest moet zijn is de welbekende Vaticaanstad. Je herkent deze plek vast wel van televisiebeelden, maar het is toch heel anders om er zelf te lopen. Het religieuze centrum van de rooms-katholieke kerk herken je aan de torenhoge muren. Binnen de stad is het bekendste gebouw de Sint Pieterskerk. Het voorplein van de kerk is de plek waar duizenden mensen naar toe komen om te luisteren naar de paus. Kijk hier vooral even goed rond, want het religieuze plein ademt historie. Ook is het aan te raden om de Vaticaanse musea en tuinen te bezoeken. In de musea leer je meer over de geschiedenis van het rooms-katholieke geloof, bezichtig je uitzonderlijke wandschilderingen en bewonder je de pracht van de oude Romeinse kunst. Na de culturele ontdekkingen kun je heerlijk tot rust komen in de Vaticaanse tuinen. Schitterende fonteinen, mooie wandelpaden, luisterrijke bomen… Wat is het leven toch heerlijk! Ben je op zoek naar de hotels in Rome die dichtbij de Vaticaanstad liggen? Kijk dan naar het aanbod in de fraaie wijken Aurelio, Prati en Borgo Pio!

Leuke evenementen

De Romeinen weten wel hoe ze indruk op je kunnen maken!

Rome is het hele jaar door een geweldige stad om te bezoeken. Toch zijn er jaarlijks evenementen die jouw verblijf in de Italiaanse hoofdstad nog specialer maken!

Tienduizenden mensen komen ieder jaar rond de maand april naar Rome om een marathon af te leggen. Dat is niet zo gek, want het parcours loopt langs veel van de schitterende monumenten. Tijdens het rennen kom je bijvoorbeeld langs het majestueuze Colosseum, het indrukwekkende Forum Romanum en het magnifieke Pantheon. Rome is simpelweg een groot openluchtmuseum en dit is je kans om heel veel van de historie te zien. Bovendien behoort de marathon van Rome tot de grootste marathons ter wereld. Ieder jaar zijn meer dan tienduizend mensen weer in staat om de marathon in zijn totaliteit af te leggen. Zoek die hardloopschoenen maar snel op! Je hoeft overigens niet deel te nemen aan de marathon om er van te genieten. Ook het aanmoedigen van de renners op een gezellig terrasje is een heerlijke bezigheid. Bovendien worden leuke activiteiten georganiseerd rondom de marathon, zoals concerten en shows. Dit wil je meemaken! Heb je zin om nog meer marathons te rennen? Maak dan een rondreis USA, want de marathons van New York en Chicago zijn zeker de moeite waard!

Een bezoek aan Rome rond de kerstdagen is eveneens spectaculair. De prachtig gedecoreerde kerstbomen tussen de adembenemende Romeinse monumenten is een beeld dat je niet snel vergeet. Vanaf begin december kun je de eerste kerstmarkt van Rome bezoeken op Piazza Navona. Loop over het schitterend versierde en verlichte plein met de vele charmante kerstkraampjes. Tussen de antieke gebouwen en de iconische Bernini fontein van het plein kun je namelijk van alles kopen: leuke kerstartikelen, fraaie souvenirs, heerlijke versnaperingen en nog veel meer. De magie van het kerstfeest in de Italiaanse hoofdstad is onbeschrijfelijk! Na een bezoek aan de kerstmarkt is het een aanrader om een van de vele kerken binnen te lopen. Je vindt hier namelijk de meest fantastische kerststallen. De miniatuur dorpjes zijn werkelijk fabuleus en zijn tot in de detail versierd. In Rome beleef je de feestdagen als nooit tevoren!

Al met al verveel je je geen moment in de Italiaanse hoofdstad. Het maakt niet uit of je Rome al eerder hebt gezien, want de stad blijft keer op keer op een positieve manier verrassen. Boek snel jouw droomhotel in het adembenemende Rome!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter