aanbiedingen

Peru Reizen

Prachtige overblijfselen van de Inca’s, adembenemende natuur en alle ruimte om tot rust te komen. Meer dan genoeg redenen om met TravelBird door Peru te reizen!
Bekijk meer:

Er zijn weinig landen waarin je zó weg kunt dromen naar het verleden als in Peru. Met TravelBird stap jij binnenkort nog op het vliegtuig om naar Peru af te reizen.

Peru is een prachtig ruw land waarin je niet uitgekeken raakt op de omgeving. Je hoeft er je ogen niet te sluiten om te fantaseren over hoe de Inca’s hier vroeger leefden, want er is genoeg tastbaars overgebleven om je daarbij te helpen. Naast de Machu Picchu als grootste trekpleister van het land zijn er enorm veel mooie overblijfselen van dat tijdperk. In de 16e eeuw greep Spanje de macht in Peru en dat regime heeft zijn sporen achtergelaten op de cultuur. Niet alleen is Spaans de voertaal, je vindt er ook nog veel monumenten uit dat tijdperk, vaak gebouwd op de funderingen van gesloopte bouwwerken van de Inca’s. De Spanjaarden zijn tevens verantwoordelijk voor de vele kathedralen en hebben met hun komst ervoor gezorgd dat katholicisme de belangrijkste religie is geworden in het land.

Het land heeft maar liefst vijf buren, ze wordt omringd door Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili. Aan de westkant beschikt Peru over een kustlijn van maar liefst 2000 kilometer en aan die kust liggen de meeste steden, waaronder Lima, een grote en boeiende metropool. Verder is het land bijzonder door haar biodiversiteit. De kustgebieden gaan over in het Andesgebergte en het gebergte gaat over in het tropische Amazonegebied. Het tropische regenwoud kun je eveneens betreden tijdens rondreizen Brazilië. Gedurende een rondreis door Peru zul je dus veel diverse landschappen tegenkomen. Ben je al klaar voor de onvergetelijke avonturen?

Steden van het verleden en het heden

In Peru zijn het verleden en het heden zichtbaar met elkaar verbonden.

Vakantiegangers die een rondreis Peru maken hebben een ruim aanbod aan prachtige steden en dus is er voor ieder wat wils.

Toen de Spanjaarden aan de macht waren in Peru zijn veel gebouwen van de Inca’s verloren gegaan. Ze sloopten deze om vervolgens de fundering te hergebruiken. Gelukkig zijn niet alle steden veroverd of gebruikt door deze machthebbers. De verloren stad van de Inca’s, Machu Picchu, is het bekendste en wellicht mooiste voorbeeld hiervan. De stad is nooit ontdekt door de Spanjaarden en zodoende staan de ruïnes er tegenwoordig nog. Om bij deze mooie stad te komen dien je de trein te nemen naar het dorpje Aguas Calientes, vanuit hier kan je met de bus naar Machu Picchu. Een alternatief om bij deze overblijfselen te komen is via een hike, de meeste populaire is de Classic Inca Trail. Deze hike begint in Piscacucho en brengt je langs verschillende andere mooie ruïnes, uitzichten en een adembenemende sterrenhemel. Op de vierde dag van je hike bereik je de verloren stad en nadat je uitgekeken bent kan je per bus naar Aguas Calientes.

Wanneer je door Peru gaat reizen, kan Lima natuurlijk niet ontbreken. Lima is een van de grootste metropolen van Zuid-Amerika. Het is een moderne stad met veel industrie en tegelijkertijd vind je er prachtige architectuur. Uiteraard herken je in deze gebouwen veel Spaanse invloeden, maar na de onafhankelijkheid werd er veel afgekeken bij Franse stijlen voor de nieuwbouw. Verder heeft Lima een bruisend centrum met een actief uitgaansleven en genoeg stranden om op te luieren en van de zon te genieten. Mooi weer, vriendelijke mensen en een actieve ambiance.

Flora en fauna

Van woestijn tot regenwoud en van lama tot anaconda… Dat is Peru.

Voor een onvergetelijke vakantie Zuid-Amerika heb je een onvergetelijke omgeving nodig. De diversiteit van Peru geeft je een garantie daarop.

De flora van Peru is ontzettend divers, stranden en de Atacama woestijn in het westen, een groot deel van de Amazone in het oosten en daartussenin loopt het Andesgebergte. In het Peruviaanse gedeelte van de Amazone is een van de grootste natuurparken ter wereld gevestigd, het Nationaal Park Manu. Dit park is niet alleen een thuis voor tien procent van alle vogelsoorten ter wereld, er wonen zelfs nog een aantal indianenstammen.

Op de grens van Peru met Bolivia ligt het Titicacameer: een absolute must-see tijdens je rondreis door Peru. Dit meer is de grootste trekpleister van Bolivia en je kunt er ook in Peru van meegenieten. In heel Zuid-Amerika vind je geen grotere meren en dat terwijl het op bijna vier kilometer hoogte ligt. Met die hoogte is het tevens het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

Het resultaat van deze diversiteit is dat je op vakantie in Peru heel veel prachtige dieren tegen het lijf kan lopen. Uiteraard zijn de lama en de alpaca absolute boegbeelden van het land, maar je vindt er veel meer interessante dieren. Houd jij je angsten in bedwang in de buurt van een anaconda of een boa constrictor? Laat de adrenaline door je lichaam gieren terwijl je jaguars spot, de machtige condors gaat bekijken of wanneer je op een bootje tussen de brilkaaimannen door Peru moet reizen. Het Amazonegebied in Zuid-Amerika is werkelijk waar subliem, dus ga het avontuur aan en verken zoveel mogelijk landen van het continent!

Mix van invloeden in de Peruviaanse keuken

De Peruviaanse keuken staat niet voor niets bekend als een van de beste van Latijns-Amerika.

De Indianen en Spanjaarden legden de basis voor de Peruviaanse keuken en dit is aangevuld met eigenschappen uit Afrikaanse en Aziatische kookkunsten.

Zoals de natuur van Peru heel divers is, zo is de keuken ook heel gevarieerd. Ze wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid verschillende ingrediënten. Aardappelen zijn een belangrijk onderdeel, deze vinden hun oorsprong bij de Inca’s en tegenwoordig hebben ze talloze soorten ervan. Naast aardappelen maken ze ook veel gebruik van maïs, wederom hebben ze daarvan vele variaties.

Aangezien de meeste (grote) steden van Peru aan de kust liggen, bestaan de meeste gerechten ook uit vis, schelp- en schaaldieren. Enkele bekende gerechten zijn ceviche (makreel en maïs), ocopa (aardappelen met saus van groene pepers) en causa rellena (aardappelpuree met tonijn). Voor degenen die minder houden van deze ingrediënten niet getreurd, er zijn genoeg alternatieven zoals aji de gallina (kip, bedekt in een pikante roomsaus). Ceviche is overigens goed bekend in Europa. Zo kun je het gerecht vaak tegenkomen in Italië tijdens bijvoorbeeld een rondreis Sicilië.

Naast de lokale specialiteiten qua voedsel, is Peru ook heel creatief wat betreft drank. De meest populaire frisdrank is de Inca Kola, niet vergelijkbaar met normale cola. Daarnaast heeft het land tal van sterke dranken zoals pisco en aguardiente. De lokale wijn is een stuk minder populair maar wel bezig met een zware opmars. Bier wordt daarentegen wel veel gedronken en de meeste maaltijden gaan daarom ook gepaard met een biertje.

Laat jezelf verrassen door de Peruviaanse keuken en al het andere moois dat je beleeft, wanneer je besluit door Peru te reizen.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter
Minimale bedrag = € 100,- excl. boekingskosten