7 aanbiedingen

Pretparken

Hup de achtbaan in, een rondje in het reuzenrad en door naar de wildwaterbaan! Koop je tickets voor een pretpark bij TravelBird en beleef een onvergetelijke dag vol avontuur!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
7 aanbiedingen
Filters Verwijder

Verlang je naar een dagje vol avontuur, entertainment en gezelligheid? Bezoek een van de vele pretparken die er te vinden zijn en geniet van snelle achtbanen, angstaanjagende spookhuizen en spetterende wildwaterbanen.

Mensen zijn altijd op zoek naar plezier en vermaak. Pretparken bestaan dan ook al honderden jaren. Toentertijd bestond de entertainment vooral uit optredens van dansers, acrobaten, goochelaars en waarzeggers. Inmiddels zijn de attractieparken uitgegroeid tot een bestemming waar de hele familie geniet van spannende ritjes in achtbanen, foto’s maakt met televisiesterren en heerlijke wafels eet. Het is de ideale plek voor een onvergetelijke dag met het gezin, met vrienden of met opa en oma. Leeftijd speelt in het pretpark geen rol, jong én oud beleven een fantastische tijd!

Vaak zijn de pretparken zelf volledig in thema gebouwd. Hierdoor bevind je je misschien wel een dagje in een magisch sprookjesbos, ontdek je de onderwaterwereld of wandel je door het heelal. Denk bijvoorbeeld aan de Efteling, Phantasialand of Movie Park Germany! Dit maakt je dagje uit des te leuker, want wie wil er nu niet kennismaken met elfjes of een achtbaanritje maken langs de planeten Mars, Venus en Jupiter? De mogelijkheden zijn eindeloos, dus waar wacht je nog op? Stap in de auto, op naar je favoriete pretpark!

Een uitje voor jong én oud

Een bezoek aan het pretpark is één groot feest voor het complete gezin.

Trommel de hele familie maar op, want tijdens een dagje in een van de gezellige pretparken van Europa heeft iedereen het naar z’n zin.

Het pretpark is de ultieme bestemming voor het hele gezin. Er is een overvloed aan attracties voor de kleintjes: draaimolens, glijbanen, bijzondere shows en ga zo maar door. Het ultieme souvenir is natuurlijk een foto met de mascottes van het park. De speurtocht naar Mickey Mouse, Spongebob en Sneeuwwitje kan beginnen! De kinderen die graag thuiskomen met spannende verhalen zullen genieten van de griezelige spookhuizen, coole botsauto’s en snelle achtbanen.

Trek gekregen na al dat avontuur? Vele pretparken hebben gezellige restaurants met heerlijke gerechten die de honger kunnen stillen. Een lekkere pizzapunt, een warme wafel of een portie patat: je kunt het er allemaal krijgen. Je kunt de kinderen geen groter plezier doen dan ze op een enorme suikerspin te trakteren. Als je het dan toch zo naar je zin hebt, waarom maak je er dan geen last minute weekendje weg van? Sommige pretparken liggen wat verder weg, denk bijvoorbeeld aan Duitsland, België en Frankrijk, maar ook Brabant kan voor sommigen plezierzoekers ver weg zijn. Blijf een nachtje slapen en geniet nog langer van alle entertainment en gezelligheid die de attractieparken te bieden hebben.

Allerlei attracties

Op de foto met filmsterren, een ritje in de zweefmolen en genieten van een gigantische suikerspin. Pretparken bieden eindeloos veel plezier.

Van gigantische wildwaterbanen en griezelige spookhuizen tot geweldige 3D-shows en prachtige draaimolens: er is voor ieder wat wils!

Senstatiezoekers kunnen hun hart ophalen in een pretpark. Met achtbanen vol loopings, scherpe bochten en kurkentrekkers is het onmogelijk om hier geen plezier te hebben. De pretparkganger met stalen zenuwen kan terecht tijdens een vakantie Costa Brava. Aan deze Spaanse kust is namelijk de allerhoogste achtbaan - Shambhala - te vinden. Je wordt hier maar liefst 78 meter omhoog getakeld, om vervolgens met een topsnelheid van 134 kilometer per uur weer naar beneden te glijden en de rest van het circuit af te leggen. Dat belooft een hele spannende ervaring te worden!

Gelukkig zijn er ook genoeg attracties waar je in alle rust van kunt genieten. Stap in het reuzenrad voor een fantastisch uitzicht over de rest van het park en het omliggende gebied. Misschien doe je zelfs wat inspiratie op voor de attracties die je nog wilt bezoeken. De zweefmolen doet het ook altijd goed, even lekker uitwaaien! Met alle nieuwe technologieën kun je tegenwoordig zelfs 3D en 4D-shows bekijken in het pretpark. Allerlei special effects zorgen ervoor dat de korte films die je ziet levensecht zijn!

Handige tips

Een goed begin is het halve werk!

Met wat voorbereiding wordt je gezellige uitje naar het pretpark nóg leuker. TravelBird geeft je graag een aantal tips.

Er zijn een paar dingen waar je aan zou moeten denken voordat je op avontuur gaat in een attractiepark. Gelukkig is er slechts een klein beetje planning vereist om goed van start te gaan. Allereerst is het handig om op de hoogte te zijn van de openingstijden van het pretpark. Het is zonde om te vroeg uit je bed te komen en voor een dicht hek te staan. Check ook even of de route naar de bestemming klopt en of je geen files gaat tegenkomen onderweg. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk tijd in het pretpark doorbrengen en niet in de auto! Een andere optie is om natuurlijk om te overnachten nabij het pretpark, zodat je echt even helemaal aan het dagelijkse leven kunt ontsnappen. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabel Van der Valk hotel of soortgelijks om er een écht weekendje weg van te maken.

In veel pretparken vind je bij de ingang plattegronden van het park. Stop er eentje in je tas, want die kunnen goed van pas komen. Op zoek naar je favoriete attractie of de snelste route naar een gezellig restaurantje? Je pakt gewoon de plattegrond erbij en je bent er zo uit. Daarnaast is het fijn om goede schoenen aan te trekken. Ongemerkt loop je zo een aantal kilometers door iedere keer van attractie naar attractie te wandelen. Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat je nog meer kunt genieten van je fantastische tijd in het pretpark!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter