1 aanbieding

Singapore

Ontdek de indrukwekkende architectuur, bezoek de botanische tuinen en proef van de uitmuntende gastronomie op een vakantie Singapore met TravelBird.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Verwacht je aan groene wolkenkrabbers, een internationale atmosfeer en culinaire verwenning tijdens je vakantie Singapore

Singapore is een land zoals geen ander. Van zijn ongewone geografie tot zijn te gek klinkende wetten, bij een bezoek aan deze stad word je gegarandeerd van je sokken geblazen. De stadstaat is met een oppervlakte van 716 vierkante kilometer het kleinste land van Zuidoost-Azië. Singapore past dus wel 53 keer in Nederland! Naast het hoofdeiland behoort ook een groep van 63 eilanden tot Singapore die van Indonesië gescheiden wordt door de Straat van Singapore. Op Monaco na is Singapore het dichtstbevolkte land ter wereld. Hierdoor is Singapore steeds genoodzaakt om creatief om te gaan met de ruimte die beschikbaar is. Zo doet Singapore aan landaanwinning om alle inwoners en bezoekers te kunnen huisvesten en om nieuwe bedrijfsterreinen aan te leggen. Zo is de oppervlakte al toegenomen van 581 vierkante kilometer in 1960 tot 716 vierkante kilometer in 2018 en er staan nog meer landaanwinning projecten op touw. Tegen 2030 zou de oppervlakte nog eens 100 vierkante kilometer gegroeid moeten zijn. Oorspronkelijk groeide er op het eiland tropisch regenwoud, maar hiervan is door de verstedelijking niet meer zoveel van terug te zien. Vandaag doet het bestuur heel erg zijn best om ervoor te zorgen dat er ondanks het hoge bevolkingsaantal toch nog voldoende groene ruimte in de stad is om van te genieten. Hoewel Singapore een mini landje is, heeft het toch vier officiële talen: het Maleis, Mandarijn, Engels en Tamil. Met Engels als veelgebruikte officiële taal zal je dus niet veel moeite hebben met alles te verstaan of met locals een conversatie aan te gaan. De inwoners gebruiken hier Engels, Maleis en Mandarijn door elkaar heen. Deze tussentaal wordt Singlish genoemd, een samenvoegsel van Singapore English.

Het eerste wat je opvalt als je in Singapore aankomt is ongetwijfeld de architectuur. Het ene gebouw is nog futuristischer dan het andere. Architect Moshe Safdie ontwierp twee van de inmiddels bekendste gebouwen van het land: het Marina Bay Sands hotel en het ArtScience Museum, die beiden in 2011 openden. Daarbij is Singapore heel makkelijk te verkennen. Dankzij het moderne en ultrasnelle MRT openbaar vervoerssysteem kom je overal op een mum van tijd met de metro. Maar aangezien het land niet groot is, is alles ook prima te voet te doen. Het MRT netwerk is wel erg handig om de omliggende eilanden zoals Sentosa, Jurong, Tekong en Ubin te gaan verkennen. Ben jij er klaar voor om dit alles met eigen ogen te gaan ontdekken? Maak dan snel je keuze uit het aanbod van TravelBird en voor je het weet zit je op het vliegtuig naar je volgende droomvakantie.

Moderniteit, gastvrijheid en veiligheid

Singapore is een uitblinker op meerdere gebieden

Dankzij alle innovatieve inspanningen die de stad ondernam is Singapore in een mum van tijd uitgegroeid tot één van de meest belangrijke trekpleisters voor een vakantie Azië.

Wist je trouwens dat Singapore op nummer één staat in de ranglijst van de meest gastvrije steden ter wereld? Deze topprestatie heeft de stad te danken aan verschillende factoren. In de rubriek ‘punt van binnenkomst’ scoort Singapore een feilloze 10 op 10. Dit komt omdat Changi Airport Singapore al meerdere jaren is verkozen tot de beste luchthaven ter wereld. De luchthaven van Changi dankt deze score aan de uitstekende service die ze er bieden. Zo zijn er in het gebouw maar liefst twee bioscopen waar je als reiziger dag en nacht gratis naar de nieuwste blockbusters kan kijken. Daarnaast kan je er ook terecht voor een frisse duik in het zwembad en in een tuin vol met zonnebloemen. Je vervelen terwijl je wacht op je vlucht is hier dus quasi onmogelijk. Bovendien doet Singapore het ook goed wanneer het aankomt op veiligheid met een 8,95 op 10. Redenen te meer dus om te gaan voor een vakantie Singapore.

In Singapore gelden een aantal wetten die voor ons Westerlingen best absurd kunnen lijken. Om de straten zo schoon mogelijk te houden is het verkopen van kauwgom verboden. Je riskeert een boete van 600 euro wanneer je je kauwgom op straat gooit. Ook op hygiëne zijn de Singaporezen erg gesteld want het is strafbaar om een openbaar toilet niet door te spoelen. Verder is het verboden om in Singapore in een lift te plassen. De liften zijn er dan ook uitgerust met een Urine Detection Device, die een alarm laat afgaan bij het detecteren van de geur van urine. En ten slotte, als je thuis naakt rondloopt en van buiten af zichtbaar bent, riskeer je daarvoor ook een boete.

De bezienswaardigheden waar je op Singapore niet omheen kan

Verwacht je aan gebouwen in allerlei geraffineerde vormen en een ware betonnen jungle

Het Marina Bay Sands hotel bestaat uit drie torens met daarbovenop het Sands Sky Park dat de vorm heeft van een schip. Hier kan je dus op 200 meter hoogte genieten van de prachtig aangelegde tuinen en een infinity pool. Maar ook de binnenkant van het gebouw is impressionant en bestaat niet enkel uit hotelkamers. Zo vind je er onder meer een museum, een winkelcentrum, een casino en een zelfs een kanaal, dat je kan bevaren met sampan-bootjes. Vlakbij Marina Bay Sands ligt het ArtScience Museum, dat in de vorm van een lotusbloem werd gebouwd. Rondom het gebouw ligt een vijver, zo lijkt het alsof het gebouw de drijft op het water zoals een echte lotusbloem. In de bladeren van de bloem bevinden zich de galerijen die je kan bezoeken. De tentoonstellingen die je er kan aanschouwen draaien rond de wetenschap en kunst door de eeuwen heen. Een ander sterk staaltje architectuur is de Helix Brug, waarvan het ontwerp de structuur heeft van een DNA-spiraal. Deze brug wordt beschouwd als een van ‘s werelds mooiste voetgangersbruggen. Maak hier zeker ‘s avonds een wandeling want wanneer de lichtjes aan gaan wordt het des te indrukwekkender.

Natuurliefhebbers moeten zeker de Gardens by the Bay een bezoekje brengen. Dit is een tuin van wel 101 hectare groot, waar je de zogenaamde ‘supertrees’ kan bewonderen. Je zou denken dat dit enorme echte bomen zijn, maar het zijn eigenlijk betonnen kunstbomen die begroeid zijn met allerlei planten. Ook niet te missen zijn de Botanische Tuinen die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Heb je even genoeg van al dat groen? Wat dacht je van wat shoptherapie? Shopaholics kunnen hun hart ophalen bij het winkelcentrum Orchard Road. dit shoppingcenter huist zowel high-street merken als dure modemerken.

Krijg je niet genoeg van een vakantie Singapore? Kijk dan ook eens naar de Malesië reizen.

Culinaire verwenning op z’n Aziatisch

Van eenvoudig maar heerlijk streetfood tot gerenommeerde sterrenrestaurants

De inwoners van Singapore zijn echte foodies. Ze kunnen urenlang discussiëren over hun laatste maaltijd in dat nieuwe restaurant en spenderen een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan het maken van de perfecte Instagramfoto van wat er op hun bord ligt. Je hoort het al, de echte gastronomen zullen zich in Singapore helemaal thuisvoelen. Door de mix van culturen beschikt Singapore over een van ‘s werelds meest veelzijdige keukens. Dankzij elke etnische groep die naar Singapore emigreerde, kan je hier vandaag de dag genieten van elk soort eten.

Het nationale gerecht van Singapore is Hainanese kip en rijst. De rijst wordt gekookt in kippenbouillon en geserveerd met een bouillon, komkommerschijfjes en chili- en sojasaus. Bestel ook zeker eens de chili krab of waag je aan de fish-head curry. De Chinese keuken is erg populair. Denk hierbij aan dim sum, dat vooral tijdens de lunch wordt gegeten. Ook aan noodle-gerechten heb je in Singapore eindeloze variëteiten om uit te kiezen. Maar ook gerechten die je kan eten op een vakantie India vind je in Singapore aan overvloed. Rijst met groentecurry en ‘roti prata’: een plat brood gebakken in hete olie. Kortom, op je vakantie Singapore proef je elke dag iets anders.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter