16 aanbiedingen

Vakantieparken

Alle gemakken van thuis in een compleet andere omgeving: vakantieparken zijn altijd een goed idee! Ontspannen genieten met je geliefden, wat een vooruitzicht!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
16 aanbiedingen
Filters Verwijder

Herfstvakantie met de kinderen, een zonnige midweek met opa en oma of dat lang geplande weekend met je beste vrienden. Welk jaargetijde of welke samenstelling je ook kiest, vakantieparken bieden 'quality time' zoals het bedoeld is!

Zodra de spullen op hun plek staan, de bedden zijn opgemaakt en je een paar bloemen of takken uit het bos in een vaas hebt gezet, voelt het gelijk als 'thuis'. Dit is de plek waar jullie de komende dagen gezellige momenten gaan beleven met elkaar. En wat is er nu belangrijker dan dat?

Wist je overigens dat vakantieparken een uniek Nederlands verschijnsel zijn? Volgens een artikel in Elsevier van oktober 2015 is "De ‘vakantieparkdichtheid’ nergens zo groot als hier".

Start de dag op het vakantiepark met een uitgebreid ontbijt aan een mooi gedekte tafel en maak - onder het genot van een glas verse jus d'orange en een gekookt eitje - plannen voor de dag. Of kies ervoor om lekker helemaal geen plan te hebben en rustig aan te doen. Op het park en in de omgeving zelf is vaak genoeg te doen. Trek na het ontbijt je wandelschoenen aan en stap de deur uit voor een verkenning van de omgeving. Met de kinderen verzamel je bladeren, eikeltjes en kastanjes om er in het huisje een leuk knutselwerk van te maken, met vrienden voer je lange gesprekken of je geniet tijdens de winterdagen van een van de gezellige kerstarrangementen. TravelBird helpt je graag op weg naar dat ultieme vakantiegevoel!

Plons het zwembad in!

Zeg je vakantiepark, dan zeg je zwembad. Want zeg nu zelf, dat hoort er toch stiekem wel een beetje bij.

Trek een sweater over je hoofd, spring in je makkelijke sportschoenen en sla die tas met zwemkleding en handdoek over je schouder. We gaan naar het zwembad!

De kinderen kun je niet blijer maken dan met het vooruitzicht van een dag spetteren en plonzen. De meeste vakantieparken, zoals die van Van der Valk bezitten over een heerlijke tropisch zwembad en met een beetje geluk beschikt het zwembad ook nog over een paar leuke glijbanen om vanaf te roetsjen. Wees een beetje creatief en probeer leuke waterspelletjes uit. Probeer bijvoorbeeld te achterhalen wat de clou van die ene mop is door 'm onder water te vertellen. Of speel tikkertje in het ondiepe water. Zo ben je wel een (mid)dagje zoet!

En na een dag in het water? Dan schuiven jullie - met rode oogjes en natte haren - aan voor dat heerlijk zoute patatje met en die grote beker cola! De meeste vakantieparken beschikken over een leuk restaurant waar je lekker kunt eten of af kunt halen. Zo kunnen jullie na een wandeling door de frisse avondlucht thuis nagenieten van de leuke dag door samen aan tafel te smullen.

Overigens, ben je een echte waterrat en is er nog ruimte op jouw 'bucket list'? Zet dan absoluut het Chileense San Alfonso del Mar resort erop. Daar vind je namelijk het grootste zwembad ter wereld! Met meer dan een kilometer in lengte en 35 meter diepte is één baantje hier misschien wel meer dan genoeg…

Avontuur in de natuur

Door de ligging van de meeste vakantieparken is eropuit trekken een fluitje van een cent. Trek je wandelschoenen aan en maak je op voor ultieme ontspanning!

Vanuit je bungalow zie je de eekhoorntjes over de takken springen en hoor je een specht in de verte tegen een boom timmeren. Dit roept om een mooie wandeling of fietstocht! Maak je gedachten leeg en voel je één met de natuur...

Spring op je zelf meegebrachte fietsen of huur ze in het park en maak er een heerlijke fietsvakantie van door heidevelden, over kronkelige bospaden of langs kreken en schattige dorpjes. De route haal je bij de receptie van het park of stel je zelf samen wanneer je een knooppuntenroute volgt. Download vooraf een handige fiets-app, selecteer de gewenste knooppunten en de app verbindt deze met elkaar. Zo heb je onderweg alle tijd om te genieten van de rustgevende werking die de fluitende vogels en de natuur in zijn volle glorie op je hebben.

Ga je voor een mooie wandeling? Neem dan even de tijd om bij die waterpoel te luisteren naar het oorverdovende kikkerconcert of rust uit op een bankje terwijl je de omgeving in je opneemt. Na de wandel- of fietstocht zullen jullie magen wel rommelen. Zoek een leuk restaurant op en rust uit met een lekker drankje en een grote pannenkoek!

Wat eten we vandaag?

Vakantie betekent ontspanning. En hoewel eten koken misschien niet voor iedereen in die categorie valt, kan het toch superleuk zijn om op vakantie uitgebreid aandacht aan het diner te besteden.

Snijden, koken, tafeldekken… Door iedereen te laten meehelpen maak je zelfs van zoiets alledaags als het avondeten een feestje! Ga urenlang gourmetten of kaasfonduen, dé vakantiepark-klassiekers.

Muziekje op de achtergrond, kaarsjes aan - lekker lang tafelen is bij uitstek geschikt voor de vakantie. Op zonnige dagen is het uiteraard ook heerlijk om de barbecue aan te steken en in de avondzon te genieten van alle zelfgemaakte salades en vers gegrilde vlees of visjes. Ga je met meerdere stellen, vrienden of oudere kinderen? Dan is het leuk om ieder een dag het avondeten voor zijn of haar rekening te nemen of soms lekker een dagje uit te gaan. Van de boodschappen tot het toetje, verras elkaar met jullie kookkunsten en bijzondere gerechten. Bon appétit!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter