Wandelvakantie

Rugzak op, bergschoenen aan en de natuur in! Wandelen is ontspannen en wat extra ontspanning, dat kan iedereen wel gebruiken. Dus hup we gaan op wandelvakantie!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
2 aanbiedingen
'De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas. Met stralend oog en blijde zin, en goed gevulde tas.’ Van een ontspannen wandeling tot een pittige bergtrekking… Wie houdt er nou niet van een prachtige tocht te voet, dwars door de natuur?

Het voordeel van wandelen is dat het werkelijk overal mogelijk is. Of je nu in de stad, aan de kust of midden in de natuur verblijft… Er is meestal wel een leuke route uitgestippeld die je langs de mooiste plekken leidt. En zo niet? Dan volg je toch gewoon je neus, wel net zo avontuurlijk! Het enige wat je nodig hebt is een (goed) paar schoenen en eventueel een rugzakje met wat eten en drinken voor onderweg. Te voet is dan ook de ultieme manier om de omgeving te verkennen. Waar sommige gebieden niet of moeilijk te bereiken zijn met de auto of fiets, loop je op je goede stappers zó door de ongerepte natuur!

En wat is er nu rustgevender dan het gefluit van de vogels, de frisse geur van het bos en het klaterende geluid van een stromend beekje tijdens een wandelvakantie? Dé perfecte manier om alle hectiek van het dagelijks leven achter je te laten! Niet alleen vermindert wandelen stress, ook verlaagt het je bloeddruk en versterkt het je afweersysteem. Hartstikke gezond dus! Maar wist je ook dat het goed is voor de economie? Een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk toont aan dat in gebieden waar meer wordt gewandeld, de lokale handel een oppepper krijgt van wel veertig procent. En dat is niet niks! Reden genoeg dus voor een enerverende wandeltocht!

Wandelen door Nederland

Van waddenlopen tot aan een tocht door de heuvels van Zuid-Limburg: Nederland is het ideale land voor een heerlijke wandeltocht

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Nederland. Ondanks dat het het meest dichtbevolkte land van de Europese Unie is zijn er genoeg prachtige plekken om te ontsnappen aan de drukte.

Volgens het CBS nemen landbouw, natuur en recreatie maar liefst 86% van het oppervlakte van ons land in beslag. Bovendien kent Nederland een uitgebreid netwerk met onder meer prachtige streekpaden en zogenaamde Lange-Afstand-paden. Het ruim 490 kilometer lange Pieterpad is hiervan een van de oudste en bekendste voorbeelden. De route loopt van het Groningse dorp Pieterburen, dwars door Nederland, naar het Limburgse Sint-Pietersberg en is opgedeeld in diverse dagetappes.

Maar ook voor een korte wandelvakantie kun je alle kanten op in Nederland. Bezoek de weids golvende heidevelden van de Posbank of ontdek het grootste laagveenmoeras van West-Europa tijdens een wandeling door Nationaal park de Weerribben. Ook het groen van de Utrechtse Heuvelrug is een ware publiekstrekker. En lekker uitwaaien? Dát doe je langs de Noordzeekust. Dwars door de duinen, over kronkelende dijken of met de voeten door het zand… Als dat niet genieten is!

De bergen van Oostenrijk

Uitgestrekte groene alpenweiden, imposante bergtoppen en helderblauwe bergmeren... Oostenrijk is een sprookje wanneer het op wandelen aankomt!

Wandelvakantie in Oostenrijk? Bereid je dan voor op spectaculaire uitzichtpunten, frisse berglucht en typische bergdorpjes.

Oostenrijk bestaat voor circa 70% uit bergen, en kan daarmee met recht een wandelparadijs worden genoemd. Door het hele land vind je diverse routes, zowel voor beginners als voor ervaren hikers. Alleen al in Tirol vind je bijvoorbeeld meer dan 15.000 gemarkeerde paden! Andere populaire gebieden zijn het Salzburgerland, Karinthië en Hohe Tauern.

Ben je een echte trekfanaat? Dan is een meerdaagse tocht misschien wel iets voor jou. Tijdens deze tochten wandel je van de ene naar de andere sfeervolle berghut, waar je de nacht verblijft. Overdag kom je langs de meest indrukwekkende uitzichtpunten, wandel je over bijzondere gletsjervlaktes, dwars door oeroude bossen en langs klaterende watervallen. En heb je écht geluk? Dan spot je misschien wel een steenbok of een gems!

De veelzijdige Duitse natuur

Als één woord de natuur van Duitsland zou moeten samenvatten, dan zou ‘veelzijdig’ het dichtst in de buurt komen. Van de woeste kustlijn in het noorden tot de Beierse Alpen in het zuiden: Duitsland heeft het allemaal!

Niet voor niets is Duitsland een populaire bestemming onder wandelfanaten. Met zo’n 200.000 kilometer aan wandelroutes ben je hier wel even zoet!

Zo kun je eindeloos dwalen door de sprookjesachtige bossen van het Zwarte Woud, prachtige tochten maken over de groene heuvels van het Sauerland óf je wagen aan het imposante Alpenlandschap in het zuiden van het land. Ook direct over de grens vind je bijzondere natuur. Neem de Eifel (vlak over de grens bij Zuid-Limburg) of het bijzondere Teutoburger Wald (over de grens bij Enschede). Op TravelBird worden er diverse wandelvakanties naar Duitsland aangeboden, laat je inspireren!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter